maanantai 1. marraskuuta 2010

Vk 43, Marin tokotreenejä

Treenisuunnitelma

This week I've been mostly... done nothing. Piti sitten järkätä tytölle Halloweensynttärit, ja sen myötä pikku puuhasteltavaa riitti koko viikolle niin että harjoittelu jäi aika minimaaliseksi.

Alkuviikosta tein pariin otteeseen tokotreenejä sekä alustalle menoa ja siellä pysymistä. Jätä-käskyä on nyt tullut harjoiteltua ihan normielämässä kun Usva käy hakemassa eteisestä esim. lasten lapasia tai hattuja. Todella hyvin se pudottaa heti mitä suussa sitten onkaan ja kääntyy katsomaan minua. Sitä mietin itsekseni että pitäisikö tuohon jotenkin saada kestoa (eli mikä kerran on jätetty, sitä ei toistekaan oteta), mutta koska sen opettaminen ei juuri nyt ole ykkösprioriteetti niin olen jättänyt tuon opettamisen ajatuksen asteelle.

Tasapainolauta on ollut tämän viikon hukassa (se löytyi juuri sohvan alta) joten sitä ei ole treenattu. Ajattelin tällä viikolla aloittaa kapealla laudalla kävelyn opettamisen (lauta siis lattialla), saas nähdä miten se edistyy.

Nyt Usva menee taas hyvin alustalla maahan vaikka edellisviikolla halusi enemmän istua.

Marin tokokerralla saatiin lupa sille ettei liikkeiden aikana vielä tarvitse nousta seisomaan vaan voidaan tehdä ne lattialla istuen. Tällöin ei tule myöskään turhaa steppailua. Uutena liikkeenä tuli istumisen paikallaoloa, jota treenataan niin että vedetään hihnasta kun koira istuu ja nami heti kun koira pistää vastaan. Tämä onnistuu kotona jo tosi hyvin, voin liikuskella Usvan edessä ja se istua jäpittää paikoillaan hihnan vetoa vastustaen. Tosin sivulle mennessä pitää muistaa että ollaan silloin pitävällä alustalla, muuten alkaa toinen etutassuista liikkua tukea etsien.

Sisäsiisteyden suhteen ainoa vahinko tuli eilen, sunnuntaina. Olin sitten maanantaina selkeästi tarkkaavaisempi tuon pissaamisen suhteen niin johan säästyttiin vahingoilta. Nyt alkaa jo näyttää tosi hyvältä, varmaan yksikään meidän koirista ei ole näin varhain osoittanut sisäsiisteyden merkkejä kuin Usva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti