sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Vk 42 yhteenveto, perustreenejä ja hyppyharjoitusten alkeet

Treenisuunnitelma

Mitäs me ollaan tehty...? Vähän enemmän kuin viime viikolla, ja ainakin sain päivitettyä tuota treenisuunnitelmaa niin että siirsin vetoleikkiä ja irti-käskyä parilla viikolla eteenpäin. Josko siinä vaiheessa olisi hampaiden vaihto jo siinä kuosissa että sitä voisi kunnolla harjoitella.

Uutena lisäsin irti-käskyn tilalle tasapainolaudalle menemisen, jota ollaankin nyt harjoiteltu jonkin verran. Usva hakeutuu laudalle hyvin, ja saa siihen hyvin kolme jalkaa, mutta neljännen jalan tuomisessa on vielä ongelmia sillä lauta keikkaa heti kun se neljäs jalka nousee maasta. Mutta harjoitellaan, harjoitellaan, eiköhän se siitä jonkin ajan kuluttua ala sujumaan.

Alustalle hakeutuminen ("matto") ja siellä pysyminen on edistynyt hyvin, tosin jostain syystä maahanmeno alustalla on vähentynyt, vaikka siitä saakin paremman palkan (nakki) kuin istumisesta (kuivamuona). Usva pysyy alustalla hyvin kunhan nakkia tulee säännöllisesti, nyt olen myös kävellyt alustan ympäri.

Tokoharjoituksia olen tehnyt muutaman kerran, ja aavistuksen olen ehkä ollut näkeväni edistystä seiso-istu liikkeessä. Namikäsi ei tarvitse enää olla ihan nenässä kiinni, vaan voin tehdä käsiliikkeen enemmän kaukokäskymäisesti ylöspäin viemällä. Sekä kaken (kaukokäskyjen) istuminen että maahanmeno onnistuu tällä hetkellä kylläkin vain kun olen itse polvillani maassa, sillä jos nousen ylös, tulee mukaan turhaa steppailua ja liikkumista, ja sitä en halua yhdistyvän liikkeeseen. Ehkä pitäisi opettaa nyt seisominen kunnolla niin jäisi nuo steppailut ehkä pois. Pitääkin kysäistä ensi viikolla Marilta.

Istuminen alkaa sujua käskystä, myös niin että olen koiraan selin. Jätä -käskyssä olen jo heitellyt liikkeestä (sekä minä että koira liikkuu) useamman namin lattialle (ja epähuomiossa koiran päähän, legendaarinen heittokäteni loistaa taas...) ja Usva jättää ne syömättä kun sanon "jätä". Nyt tätä pitäisi vielä yleistää eri ympäristöihin ja eri asioihin (vauvan tavaroihin jne.)

Tänään aloitimme ensimmäiset agilityyn tähtäävät harjoitukset, eli kävimme Vappu Alatalolla tekemässä pentuhyppyharjoituksia (+ luento aiheesta). Jatkamme käyntejä Vapulla noin 6-8 viikon välein ja harjoittelemme väliaikoina itseksemme noin kerran viikossa kotiläksyjä. Nyt ensimmäisellä kerralla teimme perusponnistusharjoitusta, eli ponnari siivekkeiden välissä sekä toinen ponnari neljän jalan päässä. Vappu oli namilautasen kanssa toisella puolella ja minä lähetin koiran ponnarien yli lautaselle. Teimme kaksi kolmen suorituksen sarjaa (välillä odotellen vuoroa) ja viimeisellä kerralla näytti jo olevan merkkejä siitä että Usva hieman mietti miten niiden ponnarien yli mennään, eikä vaan paahtanut sata lasissa suorinta tietä namilautaselle. Kotona saamme kokeilla tuon perusponnistusharjoituksen lisäksi kolmen-viiden ponnarin suoraa.

Tämän lisäksi saimme ekstratarjouksena oppia flatworkistä, eli miten koiraa opetetaan seuraamaan ohjaajaa sekä kulkemaan samalla vauhdilla & samaan suuntaan. Tällä kertaa keskityttiin enimmäkseen sekä suorissa linjoissa kävelyyn että vauhdin vaihteluun, ensi kerralla kuulemma katsotaan käännöksiä. Nyt hihna kiinnitettiin vyötäisille, jolloin molemmat kädet jäivät vapaaksi palkkaamaan koiraa. Aina kun koira kulki kivasti vieressä naksautin ja annoin namin, joten ei mennyt aikaakaan kun Usva kulki jo tosi nätisti, kummallakin puolella.

Kotiläksynä lisäksi lisää luopumisharjoituksia (jotka onneksi ovat jo sisältyneet treenisuunnitelmaan muutenkin) sekä leikkimistä niin että lelu on narussa kiinni (tätä lapset kyllä harrastavat joka ilta, mutta itse en ole leikkinyt narun päässä olevalla lelulla). Myös targettia (namilautasta) tulee vahvistaa.

Sisäsiisteyden osalta voisin kopioida edellisviikon statuksen. Mikäköhän siinä maanantaissa on vikana että silloin ne pissat todennäköisimmin tulevat (ja sinne pojan sänkyyn...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti