maanantai 18. lokakuuta 2010

Vk 41 yhteenveto

Treenisuunnitelma

Viikko alkoi hyvin treenaamisen osalta. Keskiviikkoon asti treenasin vähintään kerran päivässä tokojuttuja sekä alustalle menoa ja siinä maahan menoa. Keskiviikon jälkeen olikin taas olevinaan niin kiire ettei ehtinyt tehdä mitään ylimääräistä.

Sunnuntaina sentään oli onneksi hallilla luento koiran lihashuollosta, joten päätin viettää harvinaista kahdenkeskistä laatuaikaa Usvan kanssa siellä. Otin karva-alustan mukaan ja tavoitteena oli vaan saada Usva rauhoittumaan ja rentoutumaan siellä ihmisten keskellä. Onneksi luento oli kaksituntinen, sillä vasta puolentoista tunnin kuluttua Usva rauhoittui ja nukahti. Siihen asti se yritti väkisin keksiä tekemistä, milloin puremalla hihansuitani, tunkemalla kassiini, tai syömällä alustaa. Ensi kerralla otan puruluun mukaan, se voisi tepsiä rauhoittumiseen paremmin kuin nyt sille tarjoamani lelu (joka ei varsinaisesti rauhoittanut tilannetta...).

Itse hallikin oli hieman jännittävä ihan ensi alkuun kun se kaikui ja humisi. Mutta jännitys kesti varmaankin vain puolisen minuuttia, ja sen jälkeen Usva oli kuin kotonaan.

Vetoleikkejä en nyt ole tehnyt paljonkaan (ja juuri keksin sille syynkin, tässä se tulee:). Usvalla on juuri nyt hampaidenlähtö voimakkaimmillaan joten en halua että sen suuhun sattuu kun leikitään vetoleikkejä. Eikö ollutkin loistava syy jättää treenaamatta? Ja tällä tekosyyllä voin jättää myös tulevalla viikolla vetoleikit vähemmälle.

Alustalle hakeutuminen sujuu hyvin, ja Usva menee siinä jo maatekin, mutta yleensä niin että etujalat ovat alustan ulkopuolella. Haluan että koko koira on alustalla joten kriteerini kiristyy nyt siihen että etujalatkin ovat karvan päällä. Kestoa ei vielä juurikaan olla tehty, mutta viitisen sekunttia Usva kyllä jaksaa odotella palkkaa.

Keskiviikon tokotreeneissä sain Usvan yllättäen luokseni kesken leikin muiden pentujen kanssa. Uskon sen olleen vahingon joka tuskin toistuu. Mutta toiveikkaana pitää kokeilla uudestaan seuraavalla kerralla. Uutena CU-harjoituksena (Control Unleashed) otettiin "jätä" käskyä. Nami asetettiin jalan alle ja heti kun koira tarjosi jotain muuta kuin namin kaivamista, se palkittiin kädestä toisella namilla. Tämä onnistui hyvin sillä Usva tarjosi nopeasti oletuskäytöstään eli istumista ja katsekontaktia. Tästä kotona jatketaan sillä että namia laitetaan jalan viereen, sitten tiputetaan maahan eri korkeuksilta kunnes voidaan heittää kourallinen nameja koiran "naamalle" ja koira jättää ne rauhaan "jätä"-käskyllä.

Sisäsiisteyden tilannekatsaus kertoo seuraavaa: maanantaina pissat sohvalla, pojan sängyssä sekä pojan huoneessa. Tiistaina asennettiin muovit sekä pojan sänkyyn päiväpeiton alle että sohvan päällisen alle. Sen jälkeen ei vahinkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti