sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Vk 39 yhteenveto

Treenisuunnitelma

Rentoutuminen eri ympäristöissä on jäänyt tekemättä koska tuntuu että ollaan oltu vain kotona. Rauhoittumista ja yksinolemista myös pari kertaa. Vetoleikkiä on otettu kevyesti saalisleikittämisen yhteydessä. Ihan uusi juttu on ollut kuonokosketus kämmeneen, sen Usva oppi ihan hetkessä! Olen yhdistänyt siihen jo käskynkin, se on "käsi".

Tottelevaisuusjutut on jääneet ihan vähiin sillä en päässyt flunssan takia harkkoihinkaan. Muutaman kerran sivulletuloa, istumista ja maahanmenoa. Aika surkean vähän oikeastaan.

"Control Unleashed" -kirjan mukaisia harjoituksia olen tehnyt vain muutamaa. Portin/oven läpi kulkuluvan annettua pysähdyn ja odotan että Usva kääntää huomionsa minuun, jonka jälkeen se saa namin ja jatketaan minne nyt ollaankaan menossa. Sisälletulossa olen ottanut uutena sen että kun tullaan ulko-ovesta sisälle, heitän muutaman namin eteisen lattialle. Tämä sen takia että sisälle meno (eteinen-olohuone-olohuoneen sohva) on ollut tähän asti sen verran vauhdikas tapahtuma että aina joku lapsista huutaa sen jälkeen "ääää äiti auta!!". Nyt kun Usva ensin keskittyy syömään namit lattialta ehdin itse ottaa takin pois ja kontrolloida paremmin mitä sen jälkeen tapahtuu.

Toinen kirjan harjoitus, lukon napsauttaminen irti pannasta on muuntunut muotoon pannan irroittaminen kaulasta, sillä mistä tahansa tulemmekaan, ensimmäinen minkä kotipihalla teen on pannan poisottaminen. Silloin siis taas namitaivas aukeaa hetkeksi jolloin hepulit ovat hieman paremmin hallittavissa.

Ihan uutena temppuna ollaan tehty vähän köllähtämistä, eli koira köllähtää makaamaan kyljelleen (tai selälleen). Tämä alkaa sujua niin että alussa nami vielä vähän näyttää suuntaa, mutta parin toiston jälkeen ei tarvitse kuin laittaa nyrkki lähellä lattiaa niin Usva on kyljellään. Käsky on "köllähä".

Lauantaina Usva oppi pöydältä ruoan varastamisen ihanuuden, ja sen jälkeen se olikin pöydällä jatkuvasti. Yön aikana mietiskelin sitä mitä sille tekisin ja aamulla pienen googlettelusession jälkeen viritin pöydälle ansan a´la tölkki:


Eipä mennyt kauankaan kun kolina kävi, ja huomasin että pitää olla tosi nopea paikalle saapumisessa sillä Usva oli jo toipunut kolinasta ja menossa tutkimaan tölkkikasaa sekä leipäpalaa. Jouduin siis vähän kilpajuoksuun jotta opetus ei olisi ollut ihan toisenlainen kuin tarkoitus oli ollut... Seuraavan kerran sama setuppi asennettiin pöydän toiselle laidalle, nyt nakkipalan kanssa. Tämäkin ansa laukesi nopeasti, ja nyt osasin olla itsekin hollilla surkuttelemassa koiraa (Jari kyllä nauroi ettei mun surkuttelu ollut oikein vakuuttavaa...). Katsotaan jos ansa laukee vielä kolmannenkin kerran niin on kai todettava ettei tämä keino toiminut meillä tällä kertaa (tällä koiralla).

Sisäsiisteydessä ei suuria takapakkeja tai edistymisiä, ihan samalla mennään kuin ennenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti