sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Huomioita kotikentältä

Kun mietiskelin eilen sitä missä ihmeen välissä ehdin treenata kaikkia noita agilityjuttujakin, päätin kokeilla tehdä sen kotikentällä lasten ulkoilun aikana. Niinpä lastasin nuorimmaisen vaunuihin (toivoen että se nukahtaa matkalla alapihalle), treeninamit & lelut Usvalle ja keksejä & pillimehut lapsille (kaikki keinot on sallittuja jos meinaa jotain saada siellä treenatessa aikaiseksikin...).

Kokeilun plussat:
+ kentän vieressä oleva iiiiso hiekkakasa viihdytti lapsia pitkän aikaa
+ Usva keskittyi yllättävän hyvin huolimatta aidan takana louskuttavista ja juoksevista kavereista
+ lasten eväät antoivat hyvin jatkoaikaa treenaamiseen
+ Ella nukahti alapihalle mennessä ja nukkui puolisen tuntia
+ Emmi halusi treenata Pajulla, joten sain samalla reissulla naksuteltua Usvalle häkissä nätisti olemista vaikka joku muu tekee esteitä. Erittäin hyvä siis!
+ sain tehtyä vähän paikalloloa esteen edessä, siitä vastaanottoa 2 kertaa, lähetystä 2 kertaa (ponnarilla). Putkea 2 kertaa (1 molemmin puolin). Takaakiertoa 2 kertaa namikuppi siivekkeen takana ja kerran ilman namikuppia (molemmin puolin). Viimeisellä nakinpuolikkaalla otin vielä nakkiseuraamista kunnes nakki loppui. Voisi siis sanoa että kentällä viettämästämme vajaasta tunnista korkeintaan 10 minuuttia oli tehokasta treeniaikaa.

Kokeilun haasteet:
- ei ehkä ollut ihan paras idea ottaa isot koirat ulos mukaan kiljumaan ja riehumaan kentän aidan taakse
- Usva taipumus lähteä livohkaan lelun kanssa aiheuttaa sen että koko aikana sain tehtyä äärettömän vähän itse harjoituksia sillä aika kului siihen että sain takaa-ajoleikin päätökseen ja koiran taas hommiin. Toisaalta tämä on ehkä myös hyvä asia, ei ainakaan tule treenattua liikaa.

Ensi kerralla pitää jättää toiset koirat sisälle (vaikka ne olisi niin kiva ottaa samaan aikaan ulos mukaan) siksi aikaa kun treenataan. Vaikka Usva keskittyi häiriöstä huolimatta suht kivasti, oli sen huomio kuitenkin liikaa kentän ulkopuolisissa asioissa. Pitää myös etukäteen päättää mitkä harkoista tekee milläkin kertaa, kaikkia ei selvästi ehdi tekemään yhden kerran aikana.

Pitää myös kokeilla laittaa lelu pitkän narun nokkaan, josko harjoittelu hieman tehostuisi. Nyt olin itse loppuvaiheessa niin väsynyt edestakaisin juoksemisesta (yskä vaivaa, ei mulla oikeasti niin huono kunto ole... tai sitten on) ettei karkuun laiskasti lähtevä lelu enää oikein jaksanut kiinnostaa Usvaa.

Pitää muistaa myös viedä kentän laidalla olevaan häkkiin häkin seinään kiinnitettävä juomakuppi johon voin tiputtaa namit kun harjoitellaan rauhassa olemista. Nyt nakit lentelivät ympäriinsä, mikä häkkiin, mikä ulkopuolelle tai häkin alle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti