sunnuntai 15. elokuuta 2010

Vk 32 yhteenveto

Treenisuunnitelma

Toisella viikolla Usva on ollut selkeästi enemmän hereillä ja nukkunut päivisin vähemmän. Yöt ovat olleet erittäin rauhallisia, Usva menee viimeisen ruoan jälkeen nukkumaan noin klo 22 ja kuuden maissa se pitää päästää pissalle. Sen jälkeen uudestaan nukkumaan ja sitten kaikkien päivä alkaakin aamupalalla kahdeksan maissa.

Enimmäkseen viikolla kerrattiin vanhoja juttuja:

- Nimi (Reagoi nimeen hyvin. Lasten luota tosin vaatiin muutaman kutsun ennenkuin malttaa tulla.)
- Katsekontakti (Ei olla erikseen harjoiteltu, mutta kutsun jälkeen sillä on tapana tulla eteeni istumaan ja katsomaan silmiin.)
- Luvan odottaminen (Istuu odottamaan häkin oven aukaisua kun laitan käteni häkin ovelle. Odotusaika vapautukseen tällä hetkellä noin 1-4 sek. Sama ruokakupilla, istuu odottamaan että laitan kupin maahan, nyt pitää istua niin pitkään että kuppi on oikeasti maassa ennenkuin vapautan syömään.)
- Vartalon kosketus, sively & taputtelu (Aina kun pentu on sylissä, sivelen sitä päästä häntään ja hieron korvia & leukoja. Tokoliikkeet myös vahvistavat vartalon koskettelua.)
- Luokse tuleminen (Olen lisänyt nimen jälkeen tule-käskyn)

Näiden lisäksi tuli tehtyä:
- Tottelevaisuustehtävät eli sivulle vieminen, seiso-istu liike käsin manipuloiden, nakkiseuraaminen. Kaikki sujuvat kohtuullisesti.
- Panta kaulaan (pidän pantaa käsissäni ja Usvan tulee pistää päänsä siitä läpi, tällä hetkellä yhtä paljon menee panta suuhun kuin kaulaankin)
- Kynsien leikkaus (meni hyvin nakkien voimalla)
- Autoajelu (nyt kuului sekä tulo- että menosuuntaan mennessä vitinää. Pitää varmaan heittää Usvalle joku puruluu matkan ajaksi.)
- Häkissä olemista rauhassa (saattaa ulvoa autohäkissä odotellessaan).
- Makkarin ovella odottaminen (koirat eivät periaatteessa (vaikka ne sieltä joskus löytääkin...) saa mennä meidän makkariimme, joten Usvalle on alettu opettaa kynnykselle pysähtymistä. Pari naksusessiota takana, ei ylitä kynnystä kun on juuri sessio meneillään, mutta pennun muisti on lyhyt joten ei toimi vielä normielämässä.)
- Vauvasta/sitteristä luopuminen (mikä onkaan kivempaa kuin loikata vauvan päälle sitteriin syömään/nuolemaan sen nenää... Ikävä kyllä vauva ei ole aina samaa mieltä joten olen aloittanut luopumisharjoitukset vauvasta/sitteristä. Usva istuu kivasti sitterin viereen silloin kun on taas ensin muistutettu että mikä homman nimi olikaan. Vielä en ole laskenut sitteriä lattialle ilman että olisi ollut kyse koulutuksesta.)

Sisäsiisteys on edennyt hyvin, olisiko viikon aikana pari kertaa tullut pissa sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti