sunnuntai 8. elokuuta 2010

Vk 31 yhteenveto

Treenisuunnitelma

Viikko meni paremmin kuin uskalsin odottaa. Usva on ihanan rohkea ja ryhtyy kaikkeen täysin rinnoin, mutta osaa kuitenkin lähestyä isoja koiria sopivan alistuvasti. Usva innostuu niin nameista, leikistä kuin kehuistakin, joten sitä on helppo opettaa tavoille. Yleensä ei tarvitse kuin pari toistoa niin homma on alustavasti jo ymmärretty.

Sain aloitettua kaikki suunnitellut tehtävät:

- Nimi (Reagoi nimeen niin sisällä, ulkona kuin vieraassa paikassakin. Yleensä suuntaa suoraan luokse.)
- Katsekontakti (Pari sessiota naksun kanssa, viimeisellä kumartui vain ottamaan namin lautaselta ja heti sen jälkeen nosti katseen silmiini.)
- Luvan odottaminen (Istuu odottamaan häkin oven aukaisua kun laitan käteni häkin ovelle. Odotusaika vapautukseen tällä hetkellä noin 1 sek. Sama ruokakupilla, istuu odottamaan että laitan kupin maahan, ei tarvi vielä odottaa syömislupaa.)
- Vartalon kosketus, sively & taputtelu (Aina kun pentu on sylissä, sivelen sitä päästä häntään ja hieron korvia & leukoja.)
- Luokse tuleminen (Olen lisänyt nimen jälkeen tule-käskyn)

Näiden lisäksi tuli tehtyä:
- Namikäden puolelle tuleminen (ulkona ollessa nimenhuudon yhteydessä)
- Kynsien leikkaus (meni hyvin nakkien voimalla)
- Naksuttimeen ehdollistaminen
- Autoajelu
- Häkissä olemista rauhassa
- Liikkuvan alustan päällä liikkuminen (Bugin tasapainolaudan päällä Usva näyttää nauttivan kuperkeikkojen tekemisestä, se ryntää keinuvan patjan päälle ja tulee kuperkeikkaa alas. Kerran se jopa tasapainotteli keskellä kaikilla neljällä jalalla!)

Paljon saatiin tehtyä vaikka jokainen "koulutus"kerta oli vain parin minuutin (tai noin kymmenen namipalan) mittainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti