sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Pujottelutreenit kolmannen päivän ohjelmalla

7) Kertaa edellisellä kerralla tehtyjä kulmia, vartalonliikkeitä & muistuta palkintolinja koiralle.
Toteutus: Seitsemäs päivä. Siirryin takaisin kentälle, sama onnistumisprosentti kuin edellisessä harkassa. Nyt oli myös häiriöitä mukana, Paju ja Bugi juoksivat aidan ulkopuolella, mutta Usva pysyi treenaamassa kanssani. Vain viimeisestä lelunheitosta lähti aidalle, tuli selkeästi raja jaksamisessa vastaan.

6) Lisää toinen setti 15 jalan päähän harjoitellun setin eteen samaan palkintolinjaan. Kulma klo 2-8. Ensimmäisellä kerralla lähetä koira klo 3:sta, jotta pääset helposti palkkaamaan myös settien väliin. Ekasta kuudesta lähetyksestä kolme palkataan väliin, sen jälkeen noin joka neljäs. Toteutus: Toinen sessio. Ekat neljä väliin namilla, seuraavat kaksi ilman. Eka väli onnistui kaikilla, pari kertaa hukkui jälkimmäinen portti. Mutta silloin kuin onnistui, portti selkeästi veti puoleensa.
Kolmas sessio. Kaksi ekaa palkkasin ekan portin jälkeen namilla, sen jälkeen kuutisen vasta viimeisen jälkeen. Pari-kolme epäonnistunutta. Viimeiset taas namilla ekan portin jälkeen.

9) Kun tulee harvoin virheitä (80/20), siirrä setit lähemmäs toisiaan (n. 7 jalkaa).
Toteutus: Kahdeksas päivä. Nyt treenattiin Elinan kanssa, ja Usvalle äipän, siskon ja kasvattajan läsnäolo oli liian kiihdyttävää jotta olisi voinut keskittyä treeniin. Tein kuitenkin noin neljä toistoa, ekassa ajautui toisen portin ohi, lähti huitelemaan. Sitten otin namin kanssa palkaten keskelle, sain ehkä kaksi onnistunutta ennen uutta karkureissua. Viimeisen palkkasin nameilla sekä ekan että toisen portin jälkeen. KUUKAUDEN TAUKO.
Yhdeksäs päivä. Aamulla kävin hieman muistuttelemassa mitä portit tarkoittaa. Palkkasin ekan portin jälkeen, sen jälkeen muutama toisto molemmin puolin aika läheltä portteja. Aika sähellystä, mulla kaksi lelua ja namit käsissä joten käden meinas loppua. Varmaan noin joka kolmas yritys onnistui.
Iltapäivällä toinen sessio. Narulelu palkaksi ekan portin jälkeen, sitten enemmän kulmaa ja etäisyyttä. Välillä joko lelu tai naru ekan portin jälkeen. Lapset oli mukana kentällä, meinasi olla liikaa häiriötä mutta sain pidettyä usvan tekemässä töitä. Onnistuneita toistoja ehkä 60 %. Illalla jatketaan tästä siis vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti