sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Vk 38 yhteenveto

Treenisuunnitelma

Tällä viikolla ollaan sentään yritetty tsempata ja treenata juttuja aina kuin mahdollista.

- Mukana seuraamista (ilman hihnaa) ollaan treenattu pari kertaa.
- Rentoutuminen eri ympäristöissä on taas jäänyt treenaamatta.
- Rauhoittumista on treenattu pari kertaa.
- Yksin olemista ei varsinaisesti ole treenaamalla treenattu, mutta Usva on ollut pari tuntia viikossa yksin. Tiedä sitten mitä tekee silloin, puruluut on kyllä syöty takaisintullessa.
- Vetoleikkiä on aloiteltu, ihan kevyesti kylläkin vaan.

Sitten tehtiin viikottaiseen tapaan tottelevaisuustehtävät eli sivulle vieminen, seiso-istu & seiso-maahan -liike sekä nakkiseuraamista.

Nyt aloitimme tokokerralla myös "Control Unleashed" -kirjan mukaisia harjoituksia eli:
- Portin/oven läpi kulkeminen kontrolloidusti, eli ennen läpimenoa istumaan ja katse minuun. Käskyllä saa mennä läpi, ja läpimenon jälkeen pitäisi taas kääntyä katsomaan minua. Eka osio meni hyvin, mutta jälkimmäisessä käytännössä hihnan pysäyttävä voima kieputti Usvan katsomaan minuun päin, joten pientä hiomista vielä tässä vaaditaan. Kotona tämä kyllä toimii.
- Pannasta kiinni pitäminen. Tarkoitus olisi luoda koiralle mielikuva että aina kun joku pitää pannasta kiinni, tapahtuu kivoja juttuja. Nyt tehtiin ensin niin että itse pidettiin kiinni, ja heti palkka (leikki/nami). Sitten treenikaveri piti kiinni ja leikki/palkka.
- Hihnan lukon irroittaminen. Pyritään siihen ettei lukon irroittamisesta syntyvä ääni tarkoita "jee, vapaus!". Irroitetaan hihna ja samalla heitetään koiran kuonon eteen kasa nameja. Lähdetään itse kävelemään toiseen suuntaan ja kun koira on syönyt namit ja juoksee luokse, palkataan namilla/lelulla.
- Mukana kulkeminen ilman hihnaa. Paljon namia "konekiväärityyliin", lyhyt pätkä ja jos koira pysyy hyvin mukana, tehdään nopeita käännöksiä ja pyritään pakoon koiraa. Tässä kohtaa alkoi jo olemaan Usvalla maha täynnä nameja joten se ei enää ihan älyttömän innokkaasti syönyt niitä. Kulki kyllä hyvin mukana siitä huolimatta!

Sisäsiisteys on jatkunut samaan tapaan kuin ennenkin, olen huomanut että katselen päivän mittaan aika tiheään kelloa ja jos tunnin välein vien ulos, ei sisälle tule pissoja. Tosin viime keskiviikkona oli joku takapakkipäivä (epäilen kyllä että pissojen tekijä oli suurimmaksi osaksi joku muu kuin Usva sillä näin Usvan pissaavan niin monesti uloskin) jolloin siivosin kolmet pissat sisältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti