lauantai 11. syyskuuta 2010

Vk 35 yhteenveto

Treenisuunnitelma

Tän kerran yhteenveto on näin päivän etuajassa sillä huomenna olen koko päivän kisoissa töissä enkä todennäköisesti ehdi päivittämään blogia. Usva tulee kyllä mukaan häkkiin totuttelemaan kisailmapiiriin.

Mitään erityistä ei olla tälläkään viikolla ehditty tekemään, rauhoittumisharjoitukset sentään sain aloitettua. Kauppareissulla Usva oli mukana niin että kulki autossa mukana (ihanaa ettei enää ole liian kuuma jättää koiraa autoon!) jotta tulisi myös kokemusta siitä ettei ihan aina matkata jonnekin tosi kivaan paikkaan.

Vanhoja asioita (luvan odottaminen, vartalon koskettelua ja taputtelua) kerrataan aina sopivassa välissä jokapäiväisessä elämässä, muuten treenisuunnitelman status on seuraava:

- Hihnassa kulkeminen (Käytiin sama lenkki kuin viime viikolla, nyt ei huristelevat autot aiheuttaneet enää yhtään alkujännitystä. Ihmisten ja pyöräilijöiden ohittaminen meni myös paremmin kun pysähdyin ja iskin kourallisen nakkeja nenän eteen. Kun nakit oli syöty, oli kulkijatkin jo menneet ohi.)
- Mukana seuraaminen (Ei tehty ollenkaan)
- Rauhoittuminen (Ehdin ehkä kolme-neljä kertaa bongaamaan Usvan niin rauhallisessa mielentilassa että saatiin aloitettua tämän harjoittelu.)

Näiden lisäksi tuli tehtyä:
- Tottelevaisuustehtävät eli sivulle vieminen, seiso-istu & seiso-maahan -liike, nakkiseuraaminen.
- Tolppaan kiinnitettynä odottaminen (kävelin noin viiden metrin säteellä, ei rauhoitu odottamaan vielä)
- Kynsien leikkaus (sujuu hyvin, nakkipalkka noin joka toisella kynnellä)
- Autoajelu & häkissä oleminen (Hiljaista henkilöautossa, puruluu aina häkissä.)
- Luopuminen (Sitteristä/vauvasta & makuuhuoneen ovelle pysähtyminen, nyt on tapahtunut selvä edistyminen sillä Usva jättää vauvan sitterissä aika hyvin rauhaan, sekä pysähtyy satunnaisesti itse makuuhuoneen ovelle kun olen itse menossa sinne.)
- Yksin oleminen (Viime viikolla taisi Usva olla ekaa kertaa yksin (eli ei ihmisiä talossa, muut koirat kyllä) pari tuntia. Jätin radion päälle ja laitoin possunkorvan pureskeltavaksi. Sama tällä viikolla).

Sisäsiisteys on samalla mallilla kuin ennenkin, tosin eilen huomasin (kun pidin ovet ulos takapihalle auki) että Usva kyllä hakeutuu ulos pissalle ja kakalle jos sillä on mahdollisuus siihen. Harmi vaan että nyt alkaa olla niin kylmät ilmat ettei oven auki pitäminen oikein onnistu.

Nimi luoksetulossa on kyllä nyt menettänyt tehoaan, pitää keksiä joku kutsu jota käytän vain silloin kun se on oikeasti tarpeen (eikä lapsia ole kuuntelemassa). Kelpo? Kelmi?


Facebookiin piti ottaa uus profiilikuva.
Meinas tulla nenätön emäntä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti