torstai 23. kesäkuuta 2011

Marin treenit 22.6.

Koska näemme Marin seuraavan kerran vasta elokuussa, pyysimme paljon läksyjä joita harjoitella.

Ensinnäkin tokosäännöt pitää tulostaa ja lukea. Sen jälkeen alokasluokan liikkeet pitää pilkkoa mielessään niin että pystyy sanomaan mitkä osiot toimii ja mitä pitää vielä harjoitella. Tähän tein itselleni taulukon jonka avulla erittelin osiot ja voin itselleni jäsentää paremmin mihin pitää vielä kiinnittää huomiota.

Sitten aloitettiin treenit ja ensin Mari teki juoksutarkastuksen. Tästä sujuvasti luoksepäästävyyteen, siinä pitää alkaa olla tiukkana siitä ettei koira lähde perusasennosta liikkeelle vaan kunnioittaa saamaansa käskyä. Usva yrittää lähteä vastaan tuomaria ja liehakoida minkä ehtii.

Sen jälkeen tehtiin luoksetuloa, minun pitää tarkkailla pakkoliikkeitäni sillä kumartelen ja käännyn katsomaan koiraa kun se tulee sivulle. Pitää myös muistaa kuunnella
liikkeenohjaajaa ja tehdä asiat vasta käskystä.

Seuraamisharjoituksissa pistettiin koira töihin, ohjaaja lähti kävelemään poispäin koirasta mitään sanomatta, ja kun koira tuli ohjaajan sivulle, naksautettiin/kehuttiin ja annettiin palkka. Jos koira meni ohi, käännyttiin toiseen suuntaan. Jos koira pysyi sivulla, tehdään käännöksiä oikealle ja palkattiin useasti oikeasta asennosta.

Hyppyä harjoiteltiin niin että mentiin koiran kanssa seisomaan ihan hypyn eteen (melkein kiinni hyppyyn), koira perusasentoon ja siitä koira käskyllä yli. Samantien namikäsi (oikea käsi) koiran suuhun niin että se jää seisomaan (käsky seiso) sekä sitten itse koikkelehditaan vasen jalka ensin hypyn yli niin että koira pysyy seisomassa paikoillaan (namikäsi koiran suussa). Viereen seisomaan ja vapautus taakse. Jos koira väistää viereen mennessä, voi vapauttaa taakse jo aiemmin, pääasia ettei koira liiku.

Pehmeälaidallisella koiranpetillä (Honkkarista PawPrint, 20-23 egee) voi kotona harjoitella kaukokäskyjä. Ensin koira opetetaan laittamaan takajalat petiin lähelle reunaa, siitä vaikka namilla houkutellen istumaan-seisomaan-maahan ja kaikkia näitten yhdistelmiä. Koira todennäköisesti tekee liikkeet oikein liikuttamatta takajalkoja sillä se pieni reuna hieman estää sitä.

Liikkeestä seisomista voi harjoitella niin, että laittaa namikupin koiran eteen jonkun matkan päähän ja jättää koiran seisomaan. Itse siirtyy eteen tai sivulle päin tai liikkuu hieman koiran ympärillä. Kun koira katsoo kuppiin vaikka ohjaaja on eri suunnassa, vapautetaan koira kupille. Näin koira oppii fokusoimaan eteenpäin vaikka ohjaaja menisi koiran taakse eikä niin helposti käänny ohjaajan perään.

Kotona olen treenanut enimmäkseen seuraamista ruokakupin kanssa, ruokakuppi oikeaan käteen, koira seuraamaan sen minkä terassilla mahtuu (tulee paljon käännöksiä), ja ruoka tulee jos homma meni putkeen. Tosi nopeasti on tullut ihan uusi intensitetti seuraamiseen, ainakin kotiterassilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti