keskiviikko 3. elokuuta 2011

Wohoo, agilitytreeniä!

Petteri piti meille (Usva, Uli, Pärre, Mila) agilitytreenit ja olipa hauska päästä taas hommiin. Pihalla oli sopivasti kaksi porttia joten otin odotellessa Usvalle 2x2 treeniä. Kepit suorassa toisiinsa nähden, mutta noin viiden jalan päässä toisistaan. Kepit olivat eri väriset kuin meillä, ja Uli oli kentällä, Mila haukkui autossa joten vähän arvelutti että miten meidän käy kun olimme siinä välissä nurmikentällä.

Usva lähti kerran autoon päin kun kuuli että sieltä tuli haukkua, mutta kun toruin sitä siitä, alkoi homma sujua. Lähetin aika läheltä, ja avokulmasta lähetykset onnistuivat hyvin, mutta umpikulma tuntui olevan hankalampi. Kun Usva yritti lähteä Ulia katsomaan, riitti sillä kertaa vain murahdus.

Kentällä treenasimme ensin jaakotusta. Kyllä se onkin hankala mulle kun meinaan aina vääntää sen valssiksi. Käytin koko ajan namipalkkaa, ja jossain vaiheessa Usvakin kyllästyi siihen odotteluun ja epävarmaan ohjaukseen ja näytti että se väsähti. Tauon aikana kävin tekemässä muutaman jaakotusharjoituksen lämppäriesteellä, ja nyt riehutin sitä ensin jolloin puhtikin kasvoi.

Otin muutaman kerran myös keppejä, nyt noin 70 cm välillä. Avokulmasta meni samalla tavalla kuin aiemmin ja umpikulma näytti olevan ihan yhtä hankala kuin edelliskerrallakin. Usva jaksoi kuitenkin yrittää vaikka epäonnitumisia tuli peräjälkeen.

Toinen harjoitus kentällä oli valssi, ja nyt taas meinasi pukata jaakotusta valssin paikalle. Voi pöljä! Jotenkin tuntuu että kun pääsee kentälle koiran kanssa niin omat aivot tipahtaa siinä samassa aidan ulkopuolelle. Noh, riehutin Usvaa kuitenkin ennen suoritusta ja nyt tuntui että intoa ja vauhtiakin alkoi löytyä. Muutaman kerran palkkasin namikarvalaukulla. Tulevaisuudessa pitääkin muistaa riehua koiran kanssa ennen suoritusta, jolloin intoakin ehkä riittää ihan toisella tavalla.

1 kommentti: