perjantai 29. kesäkuuta 2012

Motivaation etsimistä

Tänään pääsin Vapun yksityiskoulutukseen Usvan kanssa. Varasin ajan Vapulle koska tuntui etten edennyt Usvan kanssa leikillä palkkaamisessa mihinkään. Analyysinä olikin ettei Usva koe lelulla leikkimistä mitenkään palkkana, vaan tekee sitä pakkopullana kun minä kerran haluan. Nyt siis jätetään lelupalkkaukset syrjään siksi aikaa kun yritämme pikku hiljaa luoda lelulla leikkimisestäkin palkitseva kokemus. Onneksi Usva on äärimmäisen ahne joten mitenkään pattitilanteessa ei palkkauksen kanssa olla, vaihtoehtoja löytyy aina.

Vappu huomioi että Usva on todennäköisesti ohjaajaherkkä mutta "tilannekova". Sillä ei myöskään tällä hetkellä ole juurikaan draivia vaan on aika lunki tyyppi, vaikka hösöttääkin välillä.

Kotiläksyksi saatiin namituubin heittelyä, käsikosketusta paikoillaan ja liikkeessä, namisukan kokeilemista, yleisen suhteen parantamista lyhyillä (max 1 min.) ja useilla touhuhetkillä päivän aikana sekä namitaskulla houkuttelemista.

Olen todella tyytyväinen että tuli varattua tuo tunti, nyt ei tarvitse enää ihmetellä itsekseen miksi koira ei toimi niinkuin olen olettanut että se toimisi. Kesälomien jälkeen käydään uudestaan ja katsotaan miten paljon on edistystä tapahtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti