tiistai 27. heinäkuuta 2010

Pentutestit

Eilen sain olla mukana kun pennut menivät Rakkibaariin testattavaksi. Toin mukanani videokameran joka laitettiin pyörimään ensimmäisen pennun kohdalta, ja nauhaa riitti neljän ja puolikkaan koiran testaamiseen. Onneksi tytöt saatiin mahtumaan nauhalle!

Otimme pennut vastaan keittiössä sen jälkeen kun ne oli testattu ja oli mielenkiintoista seurata miten eri tavalla pennut tulivat testin jälkeen sisälle. Pojat touhottivat jokainen hieman eri intensiteetillä. Tytöt olivat neljän ensimmäisen testattavan joukossa (punainen kolmas ja vaaleanpunainen neljäs), eivätkä ehtineet nukkua ennen testiä. Punainen tyttö (Aimievai) touhotti hetken verran ja sitten nukahti, vaaleanpunainen (Akka) sammahtikin heti sisälle tultuaan. Viimeiset kolme pentua ehtivät ottaa nokoset ennen testiä joten ne olivat testin jälkeen virkeämpiä keittiöön tullessaan.

Kaikki pennut selvisivät testistä hienosti ja luokiteltiin hyviksi harrastuskoirien aluiksi. Tyttöjen kesken ei testissä suuriakaan eroja ollut, joten valinta oli vaikea (molempien pistemäärä oli sama). Päädyin siis tekemään ratkaisun sen hetkisen mutu-tuntuman perusteella, joka osui punaiseen pentuun (Aimievai). Nyt vielä odotellaan onko Elina samaa mieltä asiasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti